Zejna Krantić: Podigla sam bh. zastavu u znak sjećanja na rahmetli oca, jer krv je krv…

Zejna je savladala Italijanku Robertu Zocco tehničkim nokautom nakon samo 90 sekundi borbe te tako nastavila sa dominacijom u oktagonu jer je nakon evropske osvojila i svjetsku titulu.

Zejna je rođena u Ključu 1988. godine, ali već 16 godina živi u Španiji i nastupa pod španskom zastavom, no nakon trijumfa odlučila je podići i bosanskohercegovačku zastavu u znak sjećanja na rahmetli oca i svoje porijeklo.

To je potvrdila u izjavi za lokalni sanski portal.

– Mnogi su me kritikovali prošle godine jer nisam nosila našu zastavu. Ja zaista ne volim te polemike i takmičim se pod španskom zastavom jer ovdje živim, treniram i član sam španske nacionalne ekipe. Oni mi sponzorišu trenige, troškove puta itd, ispričala je Zejna i dodala:

– Ove godine moj trener je rekao da želi da idem i pod bosanskom zastavom u znak sjećanja na mog rahmetli oca. Organizacija je prihvatila i tako da sam se borila s našom zastavom. Naravno, sa puno emocija. Zbog rahmetli oca, zbog mame, zbog sestre, moje divne Hane. Jer krv je krv. Protiv toga vidim niko ne može, istakla je Zejna Krantić.