Žele pritvoriti imama Mahića: Policija Prijedora počela “lov na svjedoke” iz Kozarca!

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama iz Prijedora, nekolicina džematlija koji su 27. januara bili u džamiji u Kozarcu, na kojoj je hafiz Amir ef. Mahić predvodio džumu i držao hutbu, dobilo je pozive da se jave u Policijsku stanicu radi davanja izjave, javlja portal Politički.ba

Pravni zastupnik hafiza Mahića, sarajevski advokat Emir Kovačević, u izjavi za Politicki.ba kazao je da “nema mnogo informacija” koje bi o pozivanju džematlija koji su 27. januara bili u džamiji u Kozarcu trenutno mogao iznijeti u javnost.

Mještani Kozarca koji su pozvani da daju izjavu, saznajemo “u interesu pravde” ne žele javno o tome govoriti.

Pozivi upućeni svjedocima, prema ocjeni jednog broja prijatelja hafiza Mahića, nagovještaj je o mogućem pokretanju tužbe protiv njega.

“Hafiz Mahić je izuzetno stabilna ličnost. I jučerašnji sramotni zaključci prijedorske Skupšine, medijski ostrel kome je danima izložen, ne mogu ga pokolebati da misiju imama vrši na pravi način. Ako je kao dijete izdržao logorske torture u Prijedoru, izdržat će i linč kome je trenutno izložen”, kazao je za Politicki.ba prijatelj hafiza Mahića koji je informaciju da policijski pozivi za davanje izjava o “slučaju Mahić” stižu pojedinim Bošnjacima iz Kozarca.