Željko Komšić čestitao novu godinu: “Mi Bosanci i Hercegovci smo najjači kad nam je najteže”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine i svijeta Novu godinu, uz želje da je dočekaju u veselju, zajedno s porodicom i prijateljima.

Komšić je naglasio da smo imali vrlo tešku godinu.

“Izgubili smo mnogo prijatelja i obitelji. Udaljili smo se jedni od drugih. Poštujući epidemiološke mjere, prestali smo se rukovati, grliti i družiti. Mnogi su izgubili posao i morali su zatvoriti posao. 2020. definitivno nije godina koju ćemo pamtiti po dobru. Mi Bosanci i Hercegovci smo najjači kad nam je najteže. Neke države puno moćnije i ekonomski naprednije od naše, s boljim zdravljem i boljim političko-pravnim sustavom, zemlje koje ratovi nisu uništili, nisu djelovale jednako učinkovito u suzbijanju koronavirusa za razliku od nas”, rekao je.

Rekao je da to dugujemo našim hrabrim zdravstvenim radnicima – ljudima koji su spasili živote u nezahvalnim radnim uvjetima, ali i svim građanima koji su toliko patili. Dodao je da nas u Novoj godini očekuje puno rada i odgovornosti.

“2021. godina sigurno neće biti lagana, ali nadam se da ćemo pronaći odgovor na ekonomsku krizu i uspješno nastaviti borbu protiv Covid-19. Sljedeća godina mogla bi biti godina velikih promjena u Bosni i Hercegovini. Godina u kojoj ćemo se nastaviti boriti protiv pandemije, ali i godina u kojoj ćemo ići prema gospodarskom oporavku i obnovi. Bit će to godina u kojoj će političke promjene na Zapadu sigurno imati pozitivan utjecaj na promjene u Bosni i Hercegovini. Sljedeća godina možda će biti prilika za sve nas na svim nivoima vlasti u cijeloj Bosni i Hercegovini da se zajedno, zajedno s poboljšanjem zdravstvenog sustava, okupimo oko zajedničkih ciljeva, nastaviti borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, reformirati pravosudni sustav, poboljšati obrazovni sustav i infrastrukturom jačamo demokraciju, ljudska prava i manjinska prava.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dodao je da je, bez obzira na sve probleme u zemlji, bio pun nade i optimizma.

“Imamo mogućnost i kapacitet da se borimo za bolju Bosnu i Hercegovinu, u korist svih njenih građana. Odgovornost je na svima nama. Prije svega, moramo se pouzdati i poštovati, pomoći onima kojima je to najpotrebnije. “Nadam se da će sljedeća godina donijeti više prosperiteta, razumijevanja i tolerancije među ljudima”, rekao je Komšić te još jednom poželio svim Bosancima i Hercegovima sretnu i uspješnu 2021. godinu, objavilo je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.