Zmajevi optimistični pred meč sa Islandom: Možemo pobjediti svakoga i ostvariti cilj

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici spremaju za utakmice sa Islandom i Slovačkom.

Danas su održane i prve medijske aktivnosti, a novinarima su se obratili selektor Faruk Hadžibegić i igrači Gojko Cimirot i Ermedin Demirović.

Hadžibegić se zahvalio predstavnicima medija na dolasku i interesu koji pokazuju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine te je izjavio:

– Izuzetno sam zadovoljan željom i motivacijom reprezentativaca koji su do sad došli na ovo okupljanje. Evidentno je da žele na što bolji način da predstave dres sa nacionalnim grbom. Vidjećemo kad svi dođu u kakvom su stanju, nadam se da će svi biti zdravi. Želja nam je da osvojimo šest bodova u predstojeće dvije utakmice. Imam povjerenja u igrače i idemo sa tom namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova. Neće biti lako, protivnici su iskusni i igrači im nastupaju u dobrim klubovima. Shvatamo ih sve ozbiljno i daćemo sve od sebe da pobijedimo.

O selekciji Islanda selektor kaže:

– Gledali smo njihove prijateljske utakmice sa Švedskom i Estonijom iako nisu bili kompletni. Nedostajalo im je većina igrača koji će igrati protiv nas. Uglavnom, to je ekipa koja igra agresivno i mnogo su motivisani. To je iskusna selekcija i vidi se da imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat. Moramo biti oprezni, ali ambicije naše ekipe moraju biti veće nego njihove.

Hadžibegić je još dodao:

– Nemamo puno vremena, igrači tek dolaze i nećemo imati dovoljno treninga. Ali tako stvari stoje. Imamo dovoljno igrača, siguran sam da će biti spremni i motivisani da napravimo najbolji rezultat. Vjerujem da ćemo naći najbolje rješenje i vidjećemo sa kojim ćemo reprezentativcima nastupiti u sljedećim utakmicama.

Gojko Cimirot je istakao da je utakmica protiv Islanda veoma važna.

– Okupili smo se jučer, očekujemo da danas budemo kompletni. Svi imamo jedan zajednički cilj i razmišljamo na isti način. Neki igrači neće biti sad s nama zbog povreda, ali mi moramo i bez njih. Prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tok kvalifikacija. Vjerujem da ćemo svi biti spremni i pružiti maksimum da dođemo do pobjede.

Ermedin Demirović je istakao da Zmajevi mogu pobjediti svakoga.

– Tu smo da damo sve od sebe u svakoj utakmici i smatram da možemo pobijediti svakoga i ostvariti naš cilj. Najbitnija je prva utakmica, ali mi ćemo biti spremni za svakoga. Odradit ćemo pripreme na najbolji način i vjerujem da ćemo nastaviti da ostvarujemo dobre rezultate. U dobroj sam formi i tu sam da pomognem ekipi.“