Zoran Milanović: Zahtjev BiH je trovanje odnosa dvije države, Hrvatske i BiH!

Zoran Milanović je, govoreći o zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Hrvatskoj da preuzme procesuiranje 14 generala Hrvatske vojske, rekao da je riječ o sabotaži i trovanju odnosa dvije države.

Upozorio je u nedjelju i da je zaključak o nesuradnji u postupku protiv hrvatskih vojnih zapovjednika koji je donijet prije šest godina, još uvijek na snazi, prenose hrvatski mediji.
“Vi znate moj stav i stav moje vlade i mene kao premijera 2015. Taj zaključak o nesuradnji u takvoj vrsti postupka je još uvijek na snazi”, rekao je danas predsjednik Milanović u Sinju, uoči početka 306. Sinjske alke.

Smatra kako je puno manji problem tehničke naravi “hoćemo li surađivati ili nećemo”, od same činjenice da takve optužnice, odnosno, istrage uopće dolaze.

Da za optužnicu zna već neko vrijeme, baš kao i premijer Plenković, Milanović je danas potvrdio.

“To ne mogu komentirati, mogu odgovarati za sebe. Dakle, to znam već neko vrijeme, kao i on, i znam što sam kao premijer na vladi usvojio kao zaključak 2015., i dok ga vlada ne ukine ili ne promijeni – a ova vlada to nije učinila – to važi. Možda premijer imajući to na umu, nije smatrao potrebnim to komentirati, ali ja smatram potrebnim jer to je vrsta sabotaže. Dakle, to je trovanje odnosa između dviju država (Hrvatske i BiH). Prošlo je šest godina od kad sam zadnji put o tome govorio kao predsjednik hrvatske vlade, a sad ću morati opet”, rekao je Milanović.