Žuljević odgovorio Zvizdiću: “Ljut si bio što su SDA-ovci krali u Sarajevu a nije ti problem što narod kradu u Mostaru”

Izbor gradonačelnika Mostara i dalje je glavna politička tema, a komentari i reakcije pljušte.

“Denise, moj dragi i pošteni”, počinje se obraćati Aner Žuljević (SDP) kolegi iz SDA, nije dobro jedno govoriti u Sarajevu, a drugo u Mostaru.

“U Sarajevu si bio ljut, jer su SDA ovci krali na kantonalnim izborima u stranci, ali ti nije problem sto su brutalno krali narod na izborima po Mostaru. Ne mogu dva aršina Denise, ili jesi ili nisi‼️ Tamo gdje si ti stavio tačku, nije joj mjesto, nije pogotovo od tebe koji si bio nada i pokazivao neko drugo lice SDA”, navodi on.

Denise, moj dobri čovječe, nastavlja Žuljević, umjesto tačke stoji zarez, nakon čega bi stranačka tijela, a kasnije i pravosudni organi trebali nastaviti dokazivati ​​da ste vrijedni suradnje.

“Bošnjaci nisu lopovski narod, nisu ni slični današnjoj SDA, pa je zato i važno da ih kroz stranačke organe oslobodite tereta koji danas neprirodno nose u vijeću Mostara. Mozda ti je matematika tačna, ali ti je logika pogrešna. Nikako da shvatite da nije problem u dr. Guzinu, on je sve suprotno od vas, nego u koloni iza njega koja je duboko kontaminirala proces i prirodno je da su umjesto u vijeće mandat preuzeli na isti broj godina, ali u Šanticevoj ulici”, piše Žuljević aludirajući na mostarski zatvor koji se nalazi u ulici Alekse šantića.

Dugo godina ste u politici, pa je glupo objašnjavati vam koliko je nelogično birati čelništvo gradskog vijeća s HDZ-om i SNSD-om, dodaje, kao što ste to činili u prošlom parlamentarnom mandatu FBiH i tražili podršku Bh. bloka.

“Nelogično je Denise, da SDA ima 150 funkcija u gradu Mostaru i da niste u stanju prepustiti samo jednu kako bi pokazali da nemate dogovor sa HDZ. Mostar je puno više od gradonačelničke pozicije, i korupcija i nepotizam i tenderi i podjeljene škole, kolektori, Uborak, jednom riječju nered za koji smo spremni preuzeti odgovornost dosljednog pospremanja kroz ozbiljan pristup koncentracijske uprave i po dubini i širini pozicija, a ne da budemo vaš jednokratni otirač u odnosima s HDZ-om”, kaže on.

Politika djelovanja na principima svega ili ničega obično se završava ni u čemu, što je vidljivo nakon realizacije vaše izborne pobjede 2018. godine, navodi da danas nemamo ni kantonalnu ni federalnu vladu, a vi ste u Vijeću ministara.

“Ima ona stara narodna, s kim si takav si! Moram te podsjetiti da je jedna od prvih poslaničkih izreka dostavljenih ljudima glasila: Ako se ne stidiš radi šta želiš! (Buhari, Enbija, 54, Edeb, 78, Ibn Madždže, Zuhd, Ebu Davud, Edeb, 7). Mene je stid šta ste radili, a vjerujem i tebe”, zaključio je Žuljević.