Konaković članicama EU: Kadrovi SNSD-a pod ruskim uticajem, koji raste…

Ministri iz Republike Srpske (RS) u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine (BiH) glasali su protiv toga da državljani Rumunije, Slovenije i Poljske mogu u BiH glasati na evropskim izborima zbog podrške tih država Rezoluciji o Srebrenici u UN.

Danas je ovim povodom ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković uputio pisma ministrima vanjskih poslova Slovenije, Rumunije i Poljske.

“Smatramo da je ova neodgovorna politička aktivnost izvedena pod malignom ruskim uticajem, koji iz dana u dan raste u našoj zemlji”, naveo je Konaković.

Konaković je, između ostalog, istakao kako ovakvo glasanje ministara iz SNSD-a nije samo napad na pravo ljudi da glasaju na demokratskim izborima, već također demonstrira destruktivnu namjeru da se našteti bilateralnim odnosima sa našim važnim prijateljima i saveznicima u Evropskoj uniji.

Podsjetimo, srpski kadrovi nisu zvanično obrazložili zašto su protiv zaključaka kojima se daje saglasnost za organizovanje glasanja u ambasadama Slovenije, Poljske i Rumunije.