Budući Zmaj Benjamin Tahirović: Samo BiH, idemo po pobjede u martu!

Fudbaler Rome i potencijalni bh. reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović, govorio je za stranicu Bosnische Nationalmannschaft i još jednom potvrdio da se odlučio za Zmajeve.

Budući izabranik selektora Faruka Hadžibegića, potvrdio je na početku razgovora da se odlučio za BiH i razlog zbog kojeg je izašao u javnost s tom odlukom.

“Ja sam prije 15 dana donio svoju odluku da ću igrati za BiH. Kada je počela podrška svih naših navijača onda sam morao izaći sa svojom odlukom.” kazao je fudbaler Rome i nastavio:

“Samo BiH! Kada sam bio mali, samo sam htio da idem u Sarajevo, na raspustu smo išli u Sarajevo i to je bila moja kuća. Uvijek sam se osjećao top.”, istakao veznjak za Bosnische Nationalmannschaft.

Direktor reprezentacija BiH Zvjezdan Misimović i selektor Faruk Hadžibegić obavili su već nekoliko razgovora sa Tahirovićem, a budući bh. reprezentativac prepričava da su razgovori bili otvoreni, da mu se sviđa plan reprezentacije, te da je spreman pomoći BiH da se plasira na EURO 2024.

“Svi znamo da BiH ima najbolje i najjače navijače. U martu krećemo po nove pobjede!” zaključio je Tahirović.