Dodik: Da želim krasti priklonio bih se Murphyjevoj smrdljivoj politici, Bećirović ima fiks ideje

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na današnjoj je press konferenciji u Banjoj Luci komentarisao i pojedine domaće političare, kao i američkog ambasadora Michaela Murphya.

Izjavio je da je Murphy produkt “islamske politike”.

– Tvrde da ja krijem probleme u RS. Ovdje se ne krije problem, ali smo svjesni da ih ima. Ono što je namješteno na globalnom nivou naš najveći problem. Očigledno drugog većeg problema nema. Onda kažu Dodik brani lične pozicije i mogućnost da krade novac. Moraju da znaju da ja da hoću to da uradim, ja bih se priklonio američkom ambasadoru i njegovoj smrdljivoj politici i onda bi raspolagao većim bogatstvom. I onda samo mahnem i kažem hvala što ste bili glupi. Moja borba je isključivo pozicioniranje RS, rekao je Dodik.

Komentarisao je i izjavu šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića koji je kazao da je ulazak BiH u NATO jedan od strateških ciljeva naše zemlje.

– Konaković kaže da je strateški cilj BiH ulazak u članstvo u NATO, to nije tačno. Pokušat ću razgovarati sa Cvijanović da ne donesemo takvu strategiju kojom ne mogu mlatarati po svijetu. Podržavam Cvijanović da se otkažu bilo kakve vježbe na ovom prostoru. Tražit ću od svih članova da obustave svoj rad jer je njihov rad besmislen. Sve su to stvari o kojima razgovaramo, pokušavamo da odgovorimo na sva aktuelna pitanja, kazao je.

Stigao je osvrnuti se i na izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o otimanju državne imovine.

– Svidjelo se to kome ili ne, nama je srpski nacionalni interes u fokusu. Očuvanje identiteta je srpska nacionalna država jer jedino ona to može da završi. BiH ne može obezbjediti afirmaciju srpskih nacionalnih interesa. Približava se vrijeme kada ćemo mi donositi svoje odluke. Sada slušamo tog tamo Denis Bećirovića da im niko neće oteti imovinu. To je obrnuta teza, imovina koja pripada nama. Fiks ideja u glavu da je to njihova imovina. Mi nikom ništa ne uzimamo. To je naše, istakao je Dodik.