Vučić kritikovao Bećirovića: Da sam ja rekao to što je on, nema gdje me ne bi objesili

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je podršku regionalnih lidera Mili Đukanoviću uoči izbora u Crnoj Gori te se osvrnuo i na izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, piše Oslobođenje.

U govoru koji je održao u Kraljevu, Vučić je poručio kako zvaničnici regionalnih zemalja svoju podršku uoči predsjedničkih izbora u Crnoj Gori daju Mili Đukanoviću koji, kako ističe predsjednik Srbije, koristi priliku da vrijeđa i Srbiju.

– Čuli ste da su Denis Bećirović i Albin Kurti otvoreno podržali Mila Đukanovića, šutim na svaku uvredu pa i Đukanovića kome ću odgovor dati u ponedeljak. Zamislite da sam ja rekao to što Bećirović i Kurti, pa nema mjesta u svijetu gdje me ne bi objesili, od Brisela do Washingtona, medija koji o tome ne bi pisao. Ovako je to normalno i normalno je da Srbija ništa ne kaže, rekao je Vučić.

Ocijenio je kako nauštrb Srbije žele napraviti balans u regiji.

– Ovako je normalno da oni to rade. Zašto to rade? Zato što Srbija uvijek mora da bude neko ko će da bude slabiji od njih u regionu, jer oni tada jačanjem svih njih prave takozvani balans. Zapravo prave disbalans. Čuli ste od kandidata u Crnoj Gori, Bosni, bajkolike priče o “srpskom svetu” kako mi ugrožavamo ne znam koga. A koga to?, ističe Vučić.

Poručio je kako nikada nije upotrijebio sintagmu “srpski svijet”.

– Šutim na uvrede iz Crne Gore pa i tog Đukanovića koji će odgovor dobiti u ponedjeljak. Neću da se miješam u njihove izbore, ističe Vučić.

Podsjećamo, Bećirović je u videoporuci uputio podršku Mili Đukanoviću te je pozvao građane Crne Gore da glasaju za aktuelnog predsjednika.

Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu, kazao je Bećirović.

Istakao je da Crna Gora i BiH spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi, te naglasio da kao člana Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.